Новость


Тунець: з чим його їдять?

Тунець: з чим його їдять?

23-09-2018

Останнім часом люди віддають перевагу здоровій та збалансованій їжі. Саме тому найбільш популярними вважаються страви середземноморської та японської кухні. Що ж їх об'єднує? Звичайно ж, морепродукти. І тунець займає серед них вельми почесне місце.

У рецептах середземноморської кухні тунець використовується для приготування салатів, супів (карпаччо), рагу, піци, пасти, численних закусок. В Японії з тунця (або магуро, як його там називають) готують суші та сашимі, салати з оцтом, теріякі, тушковані блюда або смажать солоного тунця на грилі.

Консервований тунець за своїми властивостями мало поступається свіжому продукту. Натомість консерви володіють беззаперечною перевагою - швидкість приготування та доступність круглий рік. Консервований тунець у власному соку популярний завдяки своїм поживним і смаковим властивостям.

Величезна користь тунця полягає в ненасичених жирних кислотах Омега 3 та Омега 6, необхідних для нормальної роботи серцево-судинної системи і мозку. При низькій калорійності (менш 150 ккал в 100 г), тунець відрізняється високим вмістом білків. У ньому містяться всі необхідні для росту амінокислоти, а також вітамін В3 (нікотинова кислота), що сприяє хорошому функціонуванню нервової системи. І, нарешті, консервований тунець багатий залізом і магнієм - важливими елементами, яких часто не вистачає нашому організму.

Холодні закуски з консервованого тунця підкорять будь-яку господиню легкістю приготування та прекрасним смаком. Вони прикрасять як щоденну вечерю, так і святковий стіл. Змішайте в блендері банку тунця і трохи часнику і ніжний паштет готовий. Також просто і швидко можна приготувати соус або пасту, які подаються до грінок або нарізаних соломкою овочів.

Україна, 02090, м. Київ, вул. В. Сосюри, 6 Marketing@storefood.com.ua